Fritidshus

Bygga fritidshus – fjällhus eller sommarhus? Utgå från något av våra exempelhus eller utveckla ett helt nytt unikt hus i direkt dialog med vår arkitekt. Oavsett om det är ett fjällhus eller sommarhus kan vi utveckla ett unikt hus tillsammans

Vi kan enkelt anpassa och optimera våra fritidshus efter din tomt samt efter önskemål om större/mindre, fler sovrum, bastu, växthus, veranda eller klimatanpassade koncept med ekologiskt hållbara byggmaterial. Vi ritar om och ritar nytt för att hitta den bästa lösningen. Kontakta oss för en fri offert.

OFFERTFÖRFRÅGANVILKET HUSPAKET?

Val av fasadmaterial

Vilket fasadmaterial ska man välja? Finns det något material som är underhållsfritt? Lärk, ceder, thermowood eller t ex fibercement vad är egentligen skillnaden och vilket bör man välja. Detta är några av frågorna som vi försöker besvarar i denna artikel.
Läs mer
Val av fasadmaterial

Vilken grundtyp ska man välja?

De tre vanligaste grunderna är gjuten platta, torpargrund eller krypgrund samt källargrund. Vilken typ som är lämpligast för ditt hus beror på tomten, marken och konstruktionen på det hus du har valt och givetvis dina egna preferenser. Grundens uppgift är att bära upp huset, att hålla fukt och radon borta samt bidra till husets isolering
Läs mer
Vilken grundtyp ska man välja?

Lite om och att tänka på vid val av isoleringsmaterial

Lite tips på vad man ska tänka på vid val av isolermaterial till ett hus. Vanligtvis används mineralull (stenull och glasull), träfiber eller cellulosabaserad isolering i träytterväggar. Det finns dock en uppsjö olika leverantörer och fabrikat att välja mellan, utöver redan nämna även PIR/PUR. Gemensamt för samtliga varianter är att det är viktigt att det blir tätt och inte uppstår några springor och luftspalter vid arbetet med isoleringen.
Läs mer
Lite om och att tänka på vid val av isoleringsmaterial

Lite om fasadfärger

Anledningarna till att måla ett hus är som sagt flera. En är att skydda träet mot yttre påverkan. En annan är den estetiska aspekten. Ett tätt skikt hindrar fukt från att både tränga in men även att släppas ut, om träet en gång har blivit fuktigt. Om det inte finns tillräcklig ventilation kan det skapa problem i form av svamp och röta. Om du ska måla – välj gärna panel som redan är grundmålad från fabrik, den är mer beständig.
Läs mer
Lite om fasadfärger

Vilket golv ska man välja?

Valet av ytskikt för golv i ett hus bör göras med tanke på funktionalitet, hållbarhet och stil. Är det en plats med hög trafik och risk för spill, så det är viktigt att välja ett material som tål slitage och är lätt att rengöra t ex i ett kök eller hall. I ett sovrum däremot är det mindre krav på slitage.
Läs mer
Vilket golv ska man välja?